Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για την κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Αντιιεραρχική – αυτοοργανωμένη συνέλευση ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων, ανέλαβε με κείμενό της στο Athens Indymedia την ευθύνη για την συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Σύριζα Πάτρας, στις 17 Μαρτίου ως μια κίνηση – απάντηση στις εκκενώσεις καταλήψεων.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανάληψη ευθύνης:

Στις 13 Μάρτη, ξημερώματα Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επίθεση εκκένωσης σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους, από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Συγκεκριμένα, εκκενώθηκε η κατάληψη μεταναστών στην οδό Αλκιβιάδου στα Εξάρχεια και ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Villa Ζωγράφου, με την σύλληψη 7 συντρόφων. Το ίδιο πρωί έγινε εισβολή από τους αστυνομικοδικαστικούς μηχανισμούς στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου.

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν συνέχεια των επιχειρήσεων εκκενώσεων που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, κάνοντας ξεκάθαρο ότι το κράτος έχει συνέχεια, είτε οι πολιτικοί διαχειριστές του είναι δεξιοί είτε αριστεροί. Έτσι λοιπόν, η διασφάλιση των επιδιώξεων του κράτους και του κεφαλαίου, επιβάλλει την επίθεση με ιδεολογικούς και υλικούς όρους στον κόσμο του αγώνα και τις δομές του, ακριβώς για αυτό που είναι: χώροι αυτοοργάνωσης, αδιαμεσολάβητης έμπρακτης αμφισβήτησης της κυριαρχίας του κράτους και του κεφαλαίου πάνω σε όλες τις πτυχές των ζωών μας, με όπλα την αλληλεγγύη την ισοτιμία και τον αλληλοσεβασμό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις που χτυπήθηκαν από την εξουσία και ως ελάχιστη απάντηση στη βία που ασκεί καθημερινά το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές του (κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), στον κόσμο που αγωνίζεται και όχι μόνο, το πρωί της 17/3 καταλάβαμε τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, μοιράζοντας κείμενα και αναρτώντας πανό το οποίο έγραφε “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ”, καταστρέφοντας παράλληλα διάφορες υλικές υποδομές των γραφείων. Πιο συγκεκριμένα κόψαμε καλώδια υπολογιστών και άλλων μηχανημάτων που υπήρχαν στο γραφείο, καταστρέψαμε διάφορα έγγραφα, ενώ σαμποτάραμε και τις κλειδαριές από τις πόρτες του κτηρίου.

 

Αντιιεραρχική- αυτοοργανωμένη συνέλευση ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα