Πάνω από 90.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις μεγάλες πλημμύρες στη νότια Σομαλία σύμφωνα με τον ΟΗΕ

proxy_80

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA),περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις 23 Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι 42.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των πλημμυρών και την υπερχείλιση των ποταμών».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ,οι πλέον πληγείσες περιοχές της νότιας Σομαλίας είναι οι Μπακούλ, Μπέι, Κάτω Τζούμπα, Μέση Τζούμπα και Μέση Σαμπλέλ.

Σε αρκετές από τις περιοχές αυτές, μάχες συνεχίζουν να μαίνονται μεταξύ των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ από τη μια πλευρά και των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους, που υποστηρίζονται από τη δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης που αριθμεί περίπου 20.000 άνδρες.

Παράλληλα,ο ΟΗΕ προσθέτει «Χιλιάδες άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη νότια και την κεντρική Σομαλία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν» τον κίνδυνο πλημμυρών.

Η Σομαλία πλήττεται συχνά από κακοκαιρία, αλλά ειδικοί για το κλίμα έχουν προειδοποιήσει επίσης για τον κίνδυνο πλημμυρών που μπορεί να προκληθούν από το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα