Ο M. Βαρβιτσιώτης ξαναχτυπά!Οι «αλληλέγγυοι» του Ελληνικού προμηθεύουν καταληψίες των Εξαρχείων

Για καταληψίες των Εξαρχείων που προμηθεύονται υλικά τα οποία προορίζονται για πρόσφυγες που διαμένουν στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, κάνει λόγο με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Συγεκεριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρει ότι η διαχείριση της κεντρικής αποθήκης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Ελληνικού, στην οποία και βρίσκονται άναρχα «στοιβαγμένοι» τόνοι αδιάθετου ανθρωπιστικού υλικού, έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα εξ ολοκλήρου στην επονομαζόμενη ΜΚΟ «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία», καθώς και σε κάποιους «Ισπανούς αλληλέγγυους». «Μάλιστα οι βασικοί αποδέκτες και ωφελούμενοι των συγκεκριμένων αγαθών δεν είναι σήμερα όσοι διαμένουν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, αλλά καταληψίες των Εξαρχείων, αλληλέγγυοι , δηλαδή,  που με τη σειρά τους έχουν καταλάβει παράνομα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια και φιλοξενούν πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας», επισημαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Κλείνοντας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ ρωτά, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο Υπουργό για τον λόγο που παρεχώρησε τον έλεγχο μιας κρατικής δομής σε μία αγνώστου νομικής προελεύσεως και λοιπών στοιχείων «αυτο-οργανωμένη» πρωτοβουλία πολιτών, καθώς και για το αν υπάρχει σχεδιασμός για τη σύσταση ελεγκτικού μηχανισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί έστω και καθυστερημένα ο έλεγχος στην ασυδοσία των ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα