Ο 22χρονος που συνελήφθη στη ν. Ολλανδία σχεδίαζε μακελειό στο Ρότερνταμ

Ο 22χρονος που συνελήφθη στην επαρχία Μπραμπάν της νότιας Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σχεδίαζε μακελειό στη συναυλία του αμερικανικού συγκροτήματος Allah Las στο κλαμπ Maasilo στο Ρότερνταμ.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ρότερνταμ, Φρανκ Πάουβ, ο νεαρός Ολλανδός υπήκοος «συμμετείχε στην προετοιμασία ενός τρομοκρατικού χτυπήματος», ενώ είχε εξαπολύσει απειλές για επίθεση. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του και ανέκρινε τον νεαρό μετά από σήμα της ισπανικής αστυνομίας. «Θεωρούμε ότι με τη σύλληψή του έχει περάσει ο κίνδυνος», τόνισε ο Πάουβ.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι είχε λάβει «συγκεκριμένες πληροφορίες» ότι θα εκδηλωνόταν τη συγκεκριμένη μέρα στο συγκεκριμένο χώρο επίθεση εναντίον του αμερικανικού συγκροτήματος.

Στο μεταξύ ο Ισπανός οδηγός ενός φορτηγού με φιάλες υγραερίου που είχε συλληφθεί νωρίτερα αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν από την έρευνα στο διαμέρισμά του δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ η αστυνομία. Ο Ισπανός, ένας τεχνικός συντήρησης, εξήγησε ότι χρειαζόταν τις φιάλες για τη δουλειά του, ενώ και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της πατρίδας του είπε ότι δεν προκύπτει διασύνδεσή του με τον τρομοκρατικό πυρήνα που χτύπησε στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ροκ συγκρότημα Allah Las μπαίνει στο στόχαστρο φανατικών. Τον περασμένο χρόνο ακυρώθηκε συναυλία τους στην Τουρκία, αφού οι διοργανωτές φοβήθηκαν για την ασφάλεια του κοινού και των μελών του συγκροτήματος από το Λος Άντζελες.

Το όνομα του γκρουπ έχει προκαλέσει την οργή πολλών μουσουλμάνων ανά την υφήλιο. Ο τραγουδιστής Miles Michaud διευκρίνισε ότι απλά επέλεξαν ένα όνομα που να ακούγεται «ιερό» κι ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να προσβάλουν το Ισλάμ.

Πάντως οι Allah-Las επιθυμούν να επαναπρογραμματίσουν τη συναυλία στο Ρότερνταμ που ακυρώθηκε λόγω της τρομοκρατικής απειλής.

«Αναζητούμε μια νέα ημερομηνία για να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις μπορέσουμε», ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του από τη Βαρσοβία, όπου πραγματοποίησε συναυλία χθες Πέμπτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα