Ο Τραμπ θέλει ακόμα να επιστρέψουν τα στρατεύματα από τη Συρία το συντομότερο

Τη στιγμή που οι ΗΠΑ αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, να ανακοινώσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αντικρουόμενες είναι οι απόψεις που εκφράστηκαν από τον αμερικανό Πρόεδρο και την πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για το πόσο θα παραμείνουν τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία.

Αναλυτικότερα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να θέλει οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατόν, επισήμανε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ότι έπεισε τον Τραμπ να διατηρήσει «μακροπρόθεσμα» στη χώρα αυτή αμερικανικά στρατεύματα.

«Η αποστολή των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει — ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει οι δυνάμεις των ΗΠΑ να επιστρέψουν στην πατρίδα το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας η εκπρόσωπός της Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε τελείως το ΙΚΙΛ και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα αποτρέψουν την επιστροφή του. Επιπλέον, περιμένουμε από τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες, στρατιωτικά και οικονομικά, για να υπάρξει ασφάλεια στην περιοχή», πρόσθεσε η Χάκαμπι Σάντερς, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλιότερης ονομασίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε).

Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πρόεδρο της Συρίας

Παράλληλα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πούτιν: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πολιτικής λύσης στη Συρία

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε στον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, ότι το ενδεχόμενο συνέχισης των πυραυλικών επιθέσεων της Δύσης κατά της Συρίας, θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις διεθνείς σχέσεις.

Αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ψηφίσματος για Συρία

Γαλλία, ΗΠΑ και Βρετανία κατέθεσαν στα υπόλοιπα 12 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ένα σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία, που περιλαμβάνει ανθρωπιστικά, πολιτικά ζητήματα καθώς και τη δημιουργία νέου μηχανισμού έρευνας για τη χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Οι διαπραγματεύσεις για το κείμενο, που συνέταξε η Γαλλία, αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/ta-mazeyoyn-oi-ipa-o-tramp-thelei-na-epistrepsoyn-ta-strateymata-apo-ti-syria-to-syntomotero/#ixzz5CoRsoB1c

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα