Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν θα συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής G20

Δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, που είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα του καθώς του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες για δωροληψία,ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

«Ο πρόεδρος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη G20», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Τέμερ συμμετείχε πέρυσι στην αντίστοιχη σύνοδο που είχε πραγματοποιηθεί στην Κίνα μόλις λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε την προεδρία της Βραζιλίας μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρουσσέφ.

Τη Δευτέρα ο γενικός εισαγγελέας Ροντρίγκο Τζανότ απήγγειλε επισήμως κατηγορίες για παθητική δωροληψία εναντίον του Τέμερ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ιστορία της Βραζιλίας και ενδέχεται να σημάνει το τέλος της προεδρίας του.

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Βραζιλίας χαρακτήρισε «μυθεύματα» τις κατηγορίες, επικρίνοντας την απουσία «συγκεκριμένων αποδείξεων».

Χθες Τετάρτη ο Temer επέλεξε τη δικαστή Ρακελ Νοτζ για να αντικαταστήσει τον Τζανότ, η δεύτερη θητεία του οποίου λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου και ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στη θέση αυτή.

Εξάλλου τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας μετέδωσαν χθες ότι έγινε «μια απόπειρα εισβολής» στην προεδρική κατοικία, στην οποία όμως δεν διαμένει ο Τέμερ από τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα