Ο Μ. Ντράγκι οδηγεί σε πτώση τις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές χαρακτηρίζονται σήμερα από πτωτική συμπεριφορά καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επηρεασμένοι από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος υπερασπίστηκε τη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και είπε ότι ένα πρόωρο τέλος της χαλάρωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα ύφεση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,57%, με την πλειονότητα των επιμέρους τομέων να διαπραγματεύονται αρνητικά.

Στους βασικούς ευρωπαϊκους δείκτες, στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί κατά 0,54% στις 12.694.70 μονάδες, ο γαλλικός CAC καταγράφει απώλειες κοντά στο 0,77% και διαπραγματεύεται στις 5.249,93 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE χάνει 0,26%% στις 7.427,32 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB εμφανίζει απώλειες 0,48% στις 20.900 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά σχεδόν 0,5% στις 10.646,60 μονάδες.

Το ευρώ υποχώρησε μετά τα σχόλια του Μ. Draghi και έφτασε να διαπραγματεύεται στα $1,1191 το πρωί της Τρίτης..

Οι κλάδοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ήταν από τους λίγους που σημείωσαν κέρδη, κατά 1,14% και 0,16% αντίστοιχα, αφού οι τιμές του βαρελιού συνέχισαν να σημειώνουν μέτρια άνοδο μετά τις συναλλαγές της Δευτέρας.

Στον αντίποδα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμφανίζουν τις φτωχότερες επιδόσεις, υποχωρώντας κατά 1,3%. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Schaeffler υποχωρεί κατά σχεδόν 12% στο κατώτατο σημείο του δείκτη αναφοράς μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών κερδών του δεύτερου τριμήνου.

Εντός της ημέρας, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να ανακοινώσει την εξαμηνιαία έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ενώ μετά από αυτήν θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του διοικητή της BoE, Mark Carney.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα