Ο Μίκης Θεοδωράκης επίτιμος διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής ανακήρυξε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Στο σκεπτικό της αναγόρευσης τονίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου «αποφάσισε να τιμήσει την μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και τη δράση του ως συνθέτη, μουσικού και πολίτη η οποία δεν σημάδεψε μόνο τον Ελληνισμό αλλά και την παγκόσμια κοινότητα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου η τελετή της αναγόρευσης του Μίκη Θεοδωράκη έγινε από τον πρύτανη, καθηγητή Κώστα Γουλιάμο, και τον κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής, δρα Λοΐζο Συμεού στην οικία του συνθέτη στου Φιλοπάππου, καθώς λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Κύπρο. Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου για Τέχνη, Μουσική, Παιδεία, Ανθρωπισμό, Πολιτισμό και Ελληνισμό.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ζώσα Ιστορία», δήλωσε ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Γουλιάμος και επισήμανε ότι «η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση, που μπορεί να απονεμηθεί από ένα Πανεπιστήμιο στον Μίκη».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα