Ο Καμμένος εκτός ελέγχου…

Πυροδοτεί την ενδοκυβερνητική ένταση, που προέκυψε από τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας βάζοντας στο στόχαστρο τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος του είχε ασκήσει κριτική λέγοντας ότι η χώρα δεν είναι προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανών. Και σήμερα κύκλοι της κυβέρνησης αποδοκίμασαν τις δηλώσεις Καμμένου, σχολιάζοντας ότι «μοναδική βάση είναι αυτή της Σούδας».

Επικαλούμενος δημοσίευμα στο Hellas Journal του Κώστα Βενιζέλου, το οποίο αναφέρει πως στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου θα προστεθεί η Γαλλία και στην τριμερή με το Ισραήλ θα προστεθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανήρτησε tweet στο οποίο αναφέρει το εξής: «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες… Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο».

 

Ο Κύπριος δημοσιογράφος σημειώνει επίσης ότι «η συμμετοχή των χωρών αυτών θα αφορά ειδικά ζητήματα και όχι τη συνεργασία εφ’ όλης της ύλης, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα οι τριμερείς. Η Γαλλία θα μετέχει για τα ενεργειακά και οι ΗΠΑ για την τρομοκρατία. Ήδη για τα ενεργειακά συμμετέχει και η Ιταλία στην τριμερή Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ».

Νωρίτερα, με άλλο μήνυμά του ο κ. Καμμένος επιχείρησε να διαψεύσει το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», κάνοντας λόγο για «γνωστά κέντρα» που δήθεν διοχετεύουν πληροφορίες που τον πλήττουν, ενώ χθες είχε επιδοθεί σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους.

Ο υπουργός Άμυνας, ξεχνώντας τον θεσμικό του ρόλο, αναζητά «υπόπτους» και «κέντρα» για να δικαιολογήσει κινήσεις που αφενός θέτουν σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα και αφετέρου εκθέτουν τη χώρα, αφού σε επίσημα ταξίδια εκπροσωπεί το σύνολο της κυβέρνησης και όχι το κόμμα του ή τον εαυτό του.

Ωστόσο, τόσο στελέχη του κυβερνώντος κόμματος όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχαν διαφοροποιηθεί ξεκάθαρα από τις θέσεις του κ. Καμμένου.

Όπως γράφει η «Εφ.Συν.», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, υπογράμμισε πως «ο κ. Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση, αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας».

Ακόμη, ο Τέρενς Κουίκ είπε για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Θεόδωρο Τοσουνίδη, και τα περί συζήτησης με τη Ν.Δ. σχετικά με πρότασης μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ πως «προσωπικά δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να κάνει “γλυκά ματάκια” στη Ν.Δ. ακόμα κι αν τον ουρανό με τα άστρα μού φέρουν στο πιάτο».

Όσο για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛΛ., Θανάση Παπαχριστόπουλο, δικαιολόγησε εν μέρει τον κ. Τοσουνίδη, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε τη δική του θέση: «Από κει και πέρα, κανείς δεν έχει δικαίωμα, με οποιονδήποτε τρόπο, να μας προτείνει να συμπορευθούμε με αυτούς που βίασαν, λεηλάτησαν, πτώχευσαν και τελικά καταδίκασαν τη χώρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα