Ο Ερντογάν…πιλότος!: Η εισβολή στην Κύπρο αιτία να καταλάβουμε την αξία της τεχνολογίας

Μια άκρως… εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο τούρκος Προέδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο και επισκέφτηκε για να παραστεί στις εκδηλώσεις της πρώτης έκθεση αεροδιαστημικής και τεχνολογίας στη χώρα, Teknofest.

Αναλυτικότερα, με στολή πιλότου κατέβηκε από το προεδρικό αεροσκάφος ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το προεδρικό αεροσκάφος συνόδευαν τρία μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Ερντογάν εστίασε την ομιλία του σε θέματα άμυνας και τεχνολογίας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί κατά 65% εγχώρια προϊόντα στις αμυντικές της επιχειρήσεις και ότι στόχος του είναι να μετατρέψει τη χώρα σε κέντρο παραγωγής τεχνολογίας.

Μάλιστα, στη συνέχεια, σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων μίλησε και για την εισβολή στην Κύπρο το 1974, η οποία όπως είπε έκανε την Τουρκία να αντιληφθεί τη βαρύτητα της τεχνολογίας.

«Η Τουρκία μέχρι την ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ στην Κύπρο το 1974 ήταν πλήρως εξαρτημένη τεχνολογικά από την εξωτερική βοήθεια. Η επιχείρηση ήταν αφορμή για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας σε κάθε πεδίο, από ασύρματη επικοινωνία μέχρι επικοινωνιακά συστήματα», ανέφερε ο τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι σήμερα η Τουρκία δεν έχει ανάγκη άλλες χώρες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα