Ο δολοφόνος του Τζον Λένον φωτογραφίζεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια (Photos)

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν απεικονίζεται για πρώτη φορά σε περίπου έξι χρόνια πριν από τη δέκατη προσπάθειά του για αποφυλάκιση.

Τα μαλλιά του 63χρονου φαίνεται να γίνονται γκρίζα και έχει χάσει πολλά κιλά από ό, τι όταν απεικονίστηκε σε κρατική φυλακή της Νέας Υόρκης το 2012.

Ο Τσάπμαν πρόκειται να περάσει από ακρόαση αυτή την εβδομάδα για δέκατη φορά, 38 χρόνια μετά, που πυροβόλησε τον Λένον έξω από το σπίτι του Μανχάταν.

Τα προηγούμενα εννέα αιτήματά του για ακρόαση δεν έγιναν δεκτά. Η ακρόαση αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σε κλειστές πόρτες και η απόφαση δεν μπορεί να χρειαστεί ημέρες ή εβδομάδες.

Το συμβούλιο έχει μέχρι δύο εβδομάδες περθώριο για να λάβει την απόφαση, και το επίσημο πρωτόκολλο του κράτους ζητά να ειδοποιηθεί πρώτα Τσάπμαν και στη συνέχεια η οικογένεια του Λένον.

Το 2016, το διοικητικό συμβούλιο αντιτάχθηκε στην απελευθέρωσή του εξαιτίας της «προμελέτης και της αναζήτησης για διασημότητα που επιδιώκει η φύση του εγκλήματος».

Η 85χρονη σύζυγος του Λένον, Γιόκο Όνο απέρριψε επίσης το αίτημά του για αποφυλάκιση λέγοντας ότι φοβόταν γι ‘αυτήν και τους δύο γιους της, τον Τζούλια και τον Ζιν.

Η χήρα είπε επίσης ότι είχε ανησυχίες πως ο Τσάπμαν θα κινδύνευε από τους οπαδούς του Λένον που εξακολουθούν να επιδιώκουν να εκδικηθούν για τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα