Ο “άγνωστος πόλεμος” της νύχτας πίσω από την εκτέλεση Στεφανάκου

Άγνωστοι δολοφόνησαν το απόγευμα της Τετάρτης τον Βασίλη Στεφανάκο μέσα στο αυτοκίνητό του, στη λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Χαϊδαρίου. Τουλάχιστον 22 κάλυκες από καλάσνικοφ, περισυνέλεξαν τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τον τόπο της δολοφονίας του 57χρονου.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302 και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της σε κλήση που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει άτομο που παρακολουθούσε τις κινήσεις του 57χρονου θύματος. Ο συγκεκριμένος «παρατηρητής» φέρεται να ειδοποίησε τους δολοφόνους που επέβαιναν σε μία λευκή μοτοσυκλέτα να τον πλησιάσουν και να τον πυροβολήσουν προτού μπει στο θωρακισμένο ΙΧ του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών μιλούν για αλλοδαπούς δολοφόνους

Αξιωματικοί της ΕΛΑ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να έχει σχέση και με τη δολοφονία του 47χρονου «νονού» της νύχτας Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά. Εκφράζουν ωστόσο φόβους ότι η δολοφονία του 57χρονου μπορεί να ανοίξει ένα νέο μεγάλο «κύκλο αίματος» στον χώρο της νύκτας ενώ συνεκτιμούν ότι ο 57χρονος είχε ποινική εκκρεμότητα ύστερα από αιματηρή επίθεση, το καλοκαίρι του 2010, με σοβαρό τραυματισμό ενός 50χρονου ιδιώτη στο χωριό Ροβιάτα της Ηλείας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς «μετά την αποφυλάκισή του δεν φαίνεται να είχε καμιά ποινική εμπλοκή και είχε εστιάσει το ενδιαφέρον του στα δύο του παιδιά που είχε αποκτήσει στο διάστημα που ήταν στην φυλακή». Ακόμη 2-3 φορές είχε παρακολουθήσει δίκες μελών των «Πυρήνων» με τους οποίους διατηρούσε επαφές από τον καιρό που ήταν κρατούμενος στις φυλακές.

Ωστόσο φαίνεται ότι φοβόταν επίθεση από 2-3 Ελληνες και αλλοδαπούς ποινικούς που τον είχαν στοχεύσει από το παρελθόν, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και με τη συνοδεία ακόμη δύο-τριών ατόμων από τον ποινικό και μη χώρο. Ο ένας εξ αυτών ωστόσο που ήταν μόνιμος συνοδός του, είχε φυλακισθεί προσφάτως – εκ νέου – για την προαναφερόμενη εγκληματική ενέργεια στην Ηλεία το 2010.

Μία από τις κύριες εχθρότητες που είχε παλιότερα ο Στεφανάκος ήταν με 45χρονο ποινικό που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές από το 2000, για εκβιάσεις, εκρήξεις και άλλα αδικήματα. Αιτία αυτής της αντιπαλότητας ήταν θέματα ελέγχου τομέων της Αθήνας για «προστασία» καταστημάτων. Το όνομα του 45χρονου ως «στόχος» άλλων ποινικών είχε αναδειχθεί στον δικαστικό φάκελο της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009, για την οποία είχε κατηγορηθεί αρχικά και ο Βασίλης Στεφανάκος. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχε «συμβόλαιο θανάτου» για τον 45χρονο με αντίτιμο 50.000 ευρώ.

Ο 45χρονος είχε γίνει στόχος, πριν από ένα χρόνο, της προαναφερόμενης επίθεσης με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς που κατηγορήθηκαν για την οργάνωση της δολοφονίας –τον Οκτώβριο στο Κολωνάκι- του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα