Οργισμένοι οι Τούρκοι με τον Γιούνκερ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Επίθεση στον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ με αφορμή τα όσα είπε στην ομιλία του στη Βουλή για τους δύο ελληνες στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η απάντησή του ήταν η εξής… «Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από κανέναν»!

«Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων» γράφει το τουρκικό dirilispostasi.com αναφέροντας μετά την δήλωση του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης.

«Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν οι έλληνες στρατιωτικοί»

Η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική Βουλή που προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων ήταν η εξής: «Η Ελλάδα έκανε πολλά για να τηρήσει τη συμφωνία μας με την Τουρκία. Γνωρίζω πως αυτό είναι δύσκολο, ιδίως σε μία στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Μην ξεχνάμε και τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία. Δεν μπορούν να λένε ότι η παρουσία δύο ελλήνων στρατιωτών αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε αυτοί οι δύο Έλληνες να απελευθερωθούν».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα