Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – πράσινο φως για την εκταμίευση δόσης και υποσχέσεις για το χρέος

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα το Eurogroup, το οποίο τελικά διήρκεσε μόνο μιάμιση ώρα.

Η Ελλάδα φέρεται να έχει εξασφαλίσει εκταμίευση ποσού 8,5, δισ, ευρώ, παρότι πίεζε για ακόμη περισσότερα, «παζαρεύοντας» το επιπλέον ποσό. Εξασφάλισε έστω κι έτσι πάντως, περίπου 1.1 δισ. ευρώ παραπάνω από το ποσό των 7,4 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την δόση του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήρε υπόσχεση για το χρέος αλλά μένει να φανεί στη φραστική διατύπωση του τελικού κειμένου όπου εντοπίζεται πλέον το ενδιαφέρον εφεξής για τις λεπτές διατυπώσεις που θα υπάρχουν.

Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι το ποσό της δόσης που ήταν προς συζήτηση ανερχόταν στα 8,5 – 9 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η ελληνική πλευρά πίεζε για υψηλότερο ποσό.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η σημερινή συνεδρίαση θα κατέληγε σε συμφωνία.

Σύμφωνα με προσχέδιο το Eurogroup θα καλωσορίζει την υιοθέτηση των πρόσφατων μέτρων από την ελληνική Βουλή και θα συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειες που καταβάλλει. Ωστόσο από εκεί ξεκινούν τα δύσκολα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα