Οι σχέσεις της «Combat 18 Hellas» με πρώην στέλεχος της ΝΔ και Χρυσή Αυγή

Μια νέα συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για την δράση των νεοναζιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας να εξαρθρώσει την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas».

Η δολοφονική οργάνωση φαίνεται να είχε υπόγειες σχέσεις με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται δικηγόρος από τον Πειραιά, που εμφανίζεται από συνομιλίες που καταγράφηκαν να είχε ρόλο νομικού υπερασπιστή σε υποθέσεις όπου εμπλέκονταν μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και να δημιουργεί στενές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα. Ο ίδιος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ήταν στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος του γνωστού ακροδεξιού πρώην στελέχους της ΝΔ, Φαήλου Κρανιδιώτη, «Νέα Δεξιά», και στη συνέχεια εντάχθηκε σε μόρφωμα του γνωστού φασίστα Κωνσταντίνου Πλεύρη, αποδεικνύοντας έτσι τις σχέσεις που ήθελε να δημιουργήσει με πολιτικά πρόσωπα συγκεκριμένου χώρου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις αρχές, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και αρχηγικά στελέχη της «Combat 18 Hellas» αλλά και της φασιστικής ναζιστικής οργάνωσης «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ), που λειτουργούσαν με κοινούς στόχους.

Υπενθυμίζεται ότι αρχηγικό στέλεχος στους ΑΜΕ εμφανίζεται να είναι ο Αντ. Ανδρουτσόπουλος, γνωστός ως «Περίανδρος», πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής τάγματος εφόδου της οργάνωσης το 1998 και αμετάκλητα καταδικασμένος για τη δολοφονική επίθεση στον τότε φοιτητή Δ. Κουσουρή.

Όπως προκύπτει από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων φαίνεται διασύνδεση των ΑΜΕ με τη Χρυσή Αυγή και κάποιον «Λύκο». Σε συνομιλία που φέρεται να έγινε στις 20 Γενάρη μεταξύ του δικηγόρου από τον Πειραιά που έχει συλληφθεί και άλλου μέλους της οργάνωσης, αναφέρουν συγκεκριμένα ότι «έχουν έναν άνθρωπο που τους στηρίζει πολιτικά», χωρίς αυτός να κατονομάζεται. Επιπλέον, από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των αρχών προκύπτουν αναφορές μελών της οργάνωσης ότι σχεδιάζουν να χτυπούν μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Τα ναζιστικά “αξεσουάρ”, τα ΜΜΕ και οι επιθέσει.

Ναζιστικά σύβμολα, βίντεο και βιβλία για τον Χίλτερ, σημαίες, σπαθιά, στιλέτα, και φυσικά οι εκρηκτικές ύλες είναι πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας στοιχεία που δείχνουν το μένος και τις προθέσεις των συλληφθέντων.

Είναι γεγονός πως αρκετά ΜΜΕ δεν έχουν επιδοθεί στο γνωστό αγώνισμα της ανθρωποφαγίας, καθώς οι συγκεκριμένοι συλληφθέντες δεν έχουν σχέση με τον αναρχικό χώρα αλλά όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αντιτρομοκρατικής, φαίνεται να έχουν σχέσεις με πολιτικούς, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κρίνεται κάτι περισσότερο από μια απλή σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομία ωστόσο σπεύδει να ζητήσει από την εισαγγελία την άδεια για δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίας…

Οι νεοναζί συλληφθέντες, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τα ονόματα των κατηγορουμένων για κακουργήματα είναι Δημητρίου Γεώργιος, διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Τσαμπανίκας Αλέξανδρος (τα μέλη τον ήξεραν ως «τσαμπ» ή «άλλος»). Μπαλάσκας Χρήστος είχε το ρόλο της πραγματοποίησης ενεργειών. Μεταλληνός Σπύρος, στέλεχος της τοπικής Πειραιά της Χρυσής Αυγής. Αβραμίδης Παναγιώτης στο σπίτι του οποίου (Μενίδι) εντοπίστηκαν τα περισσότερα ευρήματα. Αμανατίδης Σάββας, Αλεπίδης Αθανάσιος. Για πλημμελήματα Σόλος Σπυρίδων και Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στους συλληφθέντες υπάρχει κι ένας ανήλικος.

Η «Combat 18», σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει αναλάβει τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους  «Στρούγκα» και «Δίστομο» σε Νέα Φιλαδέλφεια και Αγιο Παντελεήμονα, εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτι Ρομά που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι από σφαίρα, όπου μάλιστα είχαν προχωρήσει σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο. Εμπρηστικές επιθέσεις έχουν γίνει και στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Αγρός» στο πάρκο Τρίτση, στο στέκι «Αντίπερα Οχθη» στο Παλαιό Φάληρο, στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα. Επίσης, έχουν βεβηλώσει το μνημείο για τον Παύλο Φύσσα. Ανάμεσα στις επιθέσεις τους είναι η βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Νίκαια, του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά, του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Ρόδο. Ακόμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των συλληφθέντων στην πρόσφατη επίθεση εναντίον του χώρου «Φαβέλα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα