Οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν Ελλάδα, Ρωσία και Τουρκία για τις διακοπές τους

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί που επιλέγουν οι Ρώσοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι η τρόικα της Ρωσίας, Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Κύπρος, η οποία αναβαθμίσθηκε σημαντικά καθώς πέρυσι βρίσκονταν στην έκτη θέση των προτιμήσεών τους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει το πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν πιο συχνά χώρες όπως η Τουρκία (οι αγορές ταξιδίων εφέτος αυξήθηκαν κατά 42%), η Κύπρος, η Αμπχαζία και η Κίνα. Γενικά αυξήθηκε η ζήτηση για χώρες στις οποίες δεν χρειάζεται να πάρει κανείς εκ των προτέρων βίζα.

Η έρευνα διαπίστωσε μεταξύ των άλλων ότι σε όλους τους προορισμούς οι τιμές αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για παράδειγμα οι τιμές για την Αρμενία αυξήθηκαν κατά 62%. Κατά 53% αυξήθηκαν οι τιμές των ταξιδιών στα ΗΑΕ και κατά 46% στην Τσεχία. Οι τιμές των ταξιδίων εντός της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 19%.

Εξαίρεση αποτελούν η Κύπρος, όπου οι τιμές μειώθηκαν (-1%), η Τουρκία (-2%), η Ελλάδα(-4%), η Βουλγαρία(-8%) και η Κίνα (-25%).

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 30% των τουριστών επιλέγουν πακέτα all inclusive. Τα πλέον δημοφιλή ξενοδοχεία που επιλέγουν οι Ρώσοι τουρίστες είναι τα ξενοδοχεία τριών αστέρων (τα επιλέγουν το 39% των τουριστών).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα