Οι ΑΝΕΛ μπλοκάρουν στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Το πρώτο τους «μπλόκο» έβαλαν το απόγευμα της Τρίτης οι ΑΝΕΛ σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, μετά το «διαζύγιο» των άλλοτε κυβερνητικών εταίρων.
Συγκεκριμένα, το πρώτο «μπλόκο» των ΑΝΕΛ ήρθε στο σχέδιο νόμου για τον στρατηγικό προγραμματισμό των προσλήψεων και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.
Αναλυτικότερα, αν και τοποθετήθηκε θετικά, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αριστείδης Φωκάς χαρακτήρισε συγκροτημένο το σχέδιο νόμου, λέγοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα το ψηφίσουν, με εξαίρεση τρία άρθρα, εκείνα που αφορούν στο γνωμοδοτικό Συμβούλιο για τη διοικητική ανασυγκρότηση, στο Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης και στην Υποστήριξη Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Αυτό σημαίνει ότι με βάση τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων, τα άρθρα αυτά δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές.
Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να γίνει ψηφοφορία επί της αρχής κι επί των άρθρων του νομοσχεδίου εκτός από την περίπτωση των τριών άρθρων του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ, τα άρθρα 15, 19 κι 20, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ.
Σύμφωνα όμως με το news247.g, όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία διαπιστώθηκε ότι ο Αριστείδης Φωκάς… έλειπε από την αίθουσα της Ολομέλειας με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο, Τετάρτη μαζί με την ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας.
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα