ΟΗΕ προς ΕΕ: Διακόψτε τις επαναπροωθήσεις προσφύγων προς την Ουγγαρία

Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε σήμερα τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην στέλνουν αιτούντες άσυλο πίσω στην Ουγγαρία έως ότου η χώρα αυτή τροποποιήσει τον νέο νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ και προβλέπει την υποχρεωτική κράτηση των μεταναστών, ώστε να συνάδει με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο.

Ο πρωθυπουργός Viktor Orban έχει αποκαλέσει τη μαζική μετανάστευση απειλή για τη κοινωνικοοικονομική σύνθεση της Ευρώπης και «δούρειο ίππο της τρομοκρατίας» και η Ουγγαρία αποτέλεσε κεντρικό σημείο στη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης από το 2015.

«Αφότου τέθηκε σε ισχύ στις 28 Μαρτίου, οι νέοι αιτούντες άσυλο, περιλαμβανομένων παιδιών, κρατούνται σε κοντέινερ που περιβάλλονται από υψηλούς φράκτες από συρματόπλεγμα στα σύνορα καθ΄όλη τη διάρκεια των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ((UNHCR).

«Από τις 7 Απριλίου, κρατούνταν εκεί 110 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ασυνόδευτων παιδιών και παιδιών με τις οικογένειές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της UNHCR.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα