Ξενογιαννακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ

«Δυστυχώς, στην Ελλάδα, παρόλο που υπάρχει η ανάγκη για μια ευρύτερη προοδευτική σύγκλιση, βλέπουμε τον χώρο της Κεντροαριστεράς περιχαρακωμένο σε μία γωνία εκλογικής επιβίωσης ή και κεντροδεξιάς επιλογής», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, με αφορμή το πρόσφατο Φόρουμ Σοσιαλιστών, Αριστερών και Οικολόγων στο Μπιλμπάο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι είναι «απόλυτα αναγκαίο, όχι μόνο εκλογικά αλλά και ιστορικά» η δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού κινήματος στην Ευρώπη και πρόσθεσε πως οι ευρωεκλογές είναι ένα πεδίο που μπορεί να δοκιμαστεί αυτή η συνεργασία.

«Θα ήταν μοιραίο, την ώρα που έχουμε μια ανάπτυξη της ακροδεξιάς, να καθόμαστε σε μία μίζερη λογική για το ποιοι χωρούν σε μια τέτοια ευρωπαϊκή προοδευτική συνεργασία. Χωρούν όσοι είναι απέναντι στον νεοφασισμό, στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο, αλλιώς θα βλέπουμε σε λίγα χρόνια αυτά τα φαινόμενα να αναπτύσσονται και θα λέμε πάλι ότι κάναμε ένα ιστορικό λάθος», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αν επιχειρείται «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός μίας ευρύτερης προοδευτικής πλειοψηφίας, διαδραματίζει έναν ρόλο κεντρικό στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.

Τέλος, η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε υποκριτική την κριτική που ασκείται σχετικά με την εξαγγελία για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εάν νομοθετηθεί η συμφωνία του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι η σχετική συζήτηση γίνεται «στη βάση της μικροπολιτικής και όχι στις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης που πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη και το κοινωνικό κράτος».

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα