Ξανθός:Μέτρα κοινωνικής μεροληψίας υπέρ των πιο αδύναμων με το παράλληλο πρόγραμμα

κατάλογος«Η κοινωνία έχει θετική προσδοκία από αυτό το νομοσχέδιο, παρά το πέπλο σιωπής που έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ» υπογράμμισε σχετικά με το παράλληλο πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας, Αν. Ξανθός,τονίζοντας ότι παρεμβάσεις του νομοσχεδίου «αναδεικνύουν ένα άλλο πολιτικό σχέδιο», ένα σχέδιο με το οποίο μπορούν να ληφθούν «μέτρα κοινωνικής μεροληψίας υπέρ των πιο αδύναμων». Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι η αντιπολίτευση δεν ήθελε να έρθει προς συζήτηση αυτό το νομοσχέδιο γι’ αυτό κι ο εκνευρισμός που την διακρίνει και τις διαδικαστικές ντρίμπλες που επιχείρησε.

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της μη κάλυψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι η χώρα μας έχει εγκλιθεί από διεθνείς οργανισμούς για αυτό το ζήτημα κι επέκρινε την αντιπολίτευση που υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτό το είχαν αντιμετωπίσει. Ο Αν. Ξανθός σημείωσε ότι δεν είχε αντιμετωπιστεί το πρόβλημα από τις κοινές υπουργικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης οι οποίες ήταν «ανεπαρκείς» και με σημαντικά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε ότι οι παρεμβάσεις του νομοσχεδίου ενισχύουν την διαφάνεια, αντιμετωπίζουν περιπτώσεις διαφθοράς, ενισχύουν τα δικαιώματα του ασθενή, προωθούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ο Αν. Ξανθός απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση και παρατήρησε ότι «αδικείτε την νοημοσύνη όλων» όταν ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση κάνει την χώρα ξέφραγο αμπέλι με το να διευκολύνει την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, προειδοποίησε την Ν.Δ. ότι διολισθαίνει στην γραμμή «Υγεία μόνο για Έλληνες», δηλαδή την γραμμή της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα 100 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων μπορούν να καλυφθούν από τις ενισχύσεις του ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία. Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι η πολιτική απάντηση της προηγούμενης κυβέρνησης στην φτωχοποίηση ήταν τα προγράμματα Voucher κι ΕΣΠΑ αντιτείνοντας την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης για την αξία της καθολικότητας στην πρόσβαση στην δημόσια υγεία και της λειτουργίας ως μηχανισμού κοινωνικής αναδιανομής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα