Ν. Τόσκας: 75 θανατηφόρα ατυχήματα είχαμε το 2016

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παρέθεσε στοιχεία για τα θανατηφόρα δυστυχήματα στην Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκης. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι το 2016 συνέβησαν 75 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, το 2015 173 και το 2010 112. «Η μείωση είναι στο 2% και είναι αυτή που έχει βάλει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια, αυτό δεν μας ικανοποιεί, γιατί κανένας θάνατος και κανένας τραυματισμός δεν είναι αποδεκτός και δεν περιγράφεται με νούμερα», τόνισε ο Ν. Τόσκας και αναφέρθηκε στην συνέχεια στους ελέγχους.

Όπως υπογράμμισε οι βεβαιωμένες παραβάσεις τον προηγούμενο χρόνο για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη αυξήθηκαν 11,6%, για μη χρήση ζώνης 8,6%, για χρήση κινητού τηλεφώνου 28%, για μέθη 5,8%, για μη χρήση παιδικών καθισμάτων 28%, αντικανονικό προσπέρασμα 12% κ.λπ..

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει σύντονα σχέδιο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με τίτλο «Προσέχω». «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία με πρωτεργάτη τον Πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε και την πρόθεση και τη βούληση να θέσουμε πολύ ψηλά στις πολιτικές μας προτεραιότητες το ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει και τις επόμενες ημέρες παρουσιάζουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα