Ν. Τραμπ: Περήφανος για τη χρήση της Μητέρας όλων των βομβών

Κυρίως στόχο να επιδείξει τη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και να προειδοποιήσει χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, παρά να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κατάσταση στο Αφγανιστάν,εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές ότι ήταν οι λόγοι του Ν. Τραμπ πίσω από τη χρήση για πρώτη φορά της Μητέρας Όλων Των Βομβών (MOAB),  του πιο ισχυρού συμβατικού όπλου που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

«Είμαι πραγματικά περήφανος για τους στρατιωτικούς μας. Είναι μια νέα επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους, μετά τη ρίψη της ισχυρότερης μη πυρηνικής βόμβας στο Αφγανιστάν, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Τους έχω δώσει λευκή επιταγή. Ειλικρινά για αυτό τον λόγο έχουν σημειώσει τόσες επιτυχίες τον τελευταίο καιρό. Αν συγκρίνετε τι συνέβη τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες με όσα συνέβησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα δείτε τεράστια διαφορά», πρόσθεσε.

Η βόμβα BGU-43, η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ, έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης μια σειρά από σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ρίψη αυτής της βόμβας δεν πρόκειται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κατάσταση στο Αφγανιστάν, ενώ φαίνεται να είχε κυρίως στόχο να επιδείξει τη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και να προειδοποιήσει χώρες όπως η Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα