Ν. Παρασκευόπουλος: Πλέον μπορούμε να μπούμε σε μια περίοδο σταθερότητας και ανάπτυξης

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” διατύπωσε την εκτίμηση ότι “από εδώ και πέρα μπορούμε να μπούμε σε μια περίοδο σταθερότητας, η οποία να επιτρέπει και την ανάπτυξη”.

“Πιστεύω ότι έκανε (η κυβέρνηση) ό,τι μπορούσε και πιστεύω ότι αν είχε κλείσει νωρίτερα η αξιολόγηση, το αποτέλεσμα θα ήταν χειρότερο. Δηλαδή θα είχαμε κερδίσει διαπραγματευτικά λιγότερα πράγματα. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαφορά όσων επιτυγχάνονται μ’ αυτή την τελευταία συμφωνία σε σχέση με το σχέδιο που είχε φανεί τον Μάιο” ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

“Η πρόταση των δανειστών νωρίτερα ήταν πολύ χειρότερη. Δεν λέω ότι η οικονομία τη σταθερότητα δεν τη χρειάζεται όσο το δυνατόν νωρίτερα, αλλά εδώ κανείς θα πρέπει να παλέψει με πολλούς όρους. Εδώ ο βαρύτερος όρος ήταν οι απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες ήταν πολύ περισσότερες στο παρελθόν και με τη διαπραγμάτευση μειώθηκαν” εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ιδιότητα του προέδρου της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Παρασκευόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει και το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός προτίμησε να στείλει υπόμνημα στην επιτροπή αντί να καταθέσει αυτοπροσώπως.

“Ήταν αναμενόμενο κατ’ αρχήν γιατί απ’ ό,τι φαινόταν μέχρι τώρα το έργο που απασχολεί την επιτροπή είναι το αν είναι ή όχι αναρμόδια και ήταν πολύ πιθανό ο κ. Παπαντωνίου να μην θέλει να εκφράσει άποψη για την αρμοδιότητα της Βουλής” σχολίασε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε πως εφόσον κριθεί αρμόδια η επιτροπή, θα πρέπει ο πρώην υπουργός να έρθει αυτοπροσώπως να καταθέσει.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα από την πλευρά της κυβέρνησης σε σχέση με την προανακριτική αυτή επιτροπή, ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε “λάθος τον σχολιασμό” και εξήγησε: “Από τη στιγμή που η υπόθεση έχει σταλεί στη Βουλή από την εισαγγελία, η Βουλή δεν μπορεί παρά να προβεί σ’ αυτή την εξεταστική διαδικασία. Δεν είναι θέμα σκοπιμότητας ούτε είναι πολιτικό θέμα να προχωρήσουμε ή όχι στη διερεύνηση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα