Ν. Παππάς: Σταματήσαμε την καταστροφή και αναμένεται καθαρή λύση για το χρέος (βίντεο)

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε σταματήσει μια περίοδο καταστροφής», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται “καθαρή λύση” για το χρέος από το σημερινό Eurogroup.

 

«Η αντιπολίτευση απεχθάνεται τα αντίμετρα και αν ποτέ ερχόταν στην εξουσία δεν θα τα εφάρμοζε ποτέ, κάτι που δηλώνει και ο κ. Μητσοτάκης ονομάζοντας τα «πέτσινα» εξήγησε ο κ. Παππάς ενώ πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν θα εφαρμόσει δηλαδή την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση στις φαρμακευτικές δαπάνες, τα σχολικά γεύματα, το επίδομα ενοικίου».

«Ότι καταφέραμε δηλαδή να κερδίσουμε στη διαπραγμάτευση με τα αντίμετρα, η Ν.Δ. δεν θα τα εφαρμόσει ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής επανέλαβε ότι για πρώτη φορά γίνονται θετικές παρεμβάσεις στη χώρα μας ενώ άφησε «ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιωτικές παρεμβάσεις στα αντίμετρα».

Αναφορικά με την κοινωνική πολιτική τόνισε ότι δεν κόβονται τα επιδόματα αλλά ενσωματώνονται στο ΚΕΑ. Η κοινωνική δαπάνη πλησιάζει μόνο από τον προϋπολογισμό τα 750 εκ. ευρώ. Αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι εξορθολογισμός με παράλληλη αύξηση του προυπολογισμού για την κοινωνική πολιτική.

Και το επίδομα ενοικίου θα πάρουν οι συνταξιούχοι και θα μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, ενώ σε σχέση με το αφορολόγητο οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι κάτω από 7.000 ευρώ.

Είναι η «πρώτη φορά που το παιχνίδι γυρίζει» διαβεβαίωσε ο υπουργός καθώς ένα σύνολο ενδείξεων στην πραγματική οικονομία καθώς και οι οικονομικές αναλυτές πιστεύουν ότι μπαίνουν στη φάση της ανάπτυξης. Παράλληλα διευκρίνισε ότι τίθεται το θεσμικό πλαίσιο ώστε η ανάπτυξη να είναι δίκαιη και προς όλους συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων εισοδημάτων. «Είμαστε περήφανοι που έχουμε σταματήσει μια περίοδο καταστροφής» «μπαίνουν οι βάσεις για τη δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας».

Η επιστροφή συλλογικών συμβάσεων τις οποίες κατήργησε η Ν.Δ. είναι ένας απαραίτητος μηχανισμός για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Ενδύονται τον μανδύα του Ρομπέν των δασών και κλαίνε για τους αδυνάτους αυτοί που μας έλεγαν να υπογράψουμε χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς αντίμετρα είπε ο κ. Παππάς καταγγέλλοντας την υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με το χρέος ο κ. Παππάς αποσαφήνισε ότι «περιμένουμε μια καθαρή λύση για το χρέος» ενώ απέρριψε ενδεχόμενο εκλογών για άλλη μια φορά τονίζοντας ότι “Αυτοί που πόνταραν στο σενάριο της εκτροπής να αλλάξουν πλευρό και να κοιμηθούν από το άλλο γιατί και η συμφωνία έκλεισε και για το χρέος θα υπάρξει διευθετηθεί είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στην θετική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζ. Γκάμπριελ που συγκεκριμένα ανέφερε «Στην Ελλάδα έχει γίνει η υπόσχεση ξανά και ξανά για ελάφρυνση του χρέους, αν πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. Τώρα πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα