Ν. Παππάς:Είχαμε παραπάνω από τους στόχους επιτυχία, στα πλεονάσματα

«Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη λύση για το χρέος», δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «η τελευταία παράγραφος, για έξοδο στις αγορές, είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα της συμφωνίας».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε πως έχουμε «την αντιστροφή της πολιτικής, έχουμε την αποδοχή από του Eurogroup, την αποδοχή της γαλλικής πρότασης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει από πριν γίνει κυβέρνηση στο τραπέζι». «Αυτή είναι πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα υλοποιηθεί, όπως και η δέσμευση για χαμηλά πλεονάσματα» σχολίασε και τόνισε πως η κυβέρνηση μείωσε τα πλεονάσματα του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

«Έχουμε κάποια τετελεσμένα, πήραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις όμως είχαμε παραπάνω από τους στόχους επιτυχία, στα πλεονάσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους χωρίς να χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα. «Ο στόχος της ανάπτυξης δεν κάμπτεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος» τόνισε σε αυστηρό ύφος.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε πως «είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνει την αυτοκριτική της» και συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση πήρε τελικά μια πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που η αντιπολίτευση της ζητούσε να υπογράψει.

«Χθες είχαμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που μας σερβίρανε» είπε και υπογράμμισε ότι στη συμφωνία υπάρχει ρητή αναφορά για την δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Schaeuble ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην συμφωνία με το Eurogroup της 22ας Μαΐου τόνισε πως είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορές και αυτό κατέστη σαφές και από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup. «Ο κος Schaeuble πρέπει κάτι να λέει στους υπουργούς του» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στις οποίες ο ίδιος αναφέρει «να μην δίνουμε την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πως όλα έχουν τελειώσει» ο Νίκος Παππάς διεμήνυσε ότι ο κος Schaeuble μας έχει συνηθίσει σε δηλώσεις οι οποίες διαψεύδονται.

Δήλωσε τέλος πως ο ακόμη ότι ο κόσμος ξέρει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα