Ν. Μηταράκης: Από λάθος σε λάθος η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, αναφορικά με την παράταση που δόθηκε στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε πως: «Από λάθος σε λάθος και από αναβολή σε αναβολή. Έτσι εξελίσσεται η αποστολή των ειδοποιητηρίων και η πληρωμή των εισφορών για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους».

Όπως τονίζει ο Νότης Μηταράκης σε ανακοίνωση του, «εργαζόμενοι με μπλοκάκια, αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες έχουν μπει σε ένα φαύλο και ατέρμονο κύκλο ταλαιπωρίας, εξαιτίας της ανικανότητας της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο που ψήφισε, και να στείλει εγκαίρως και σωστά τα ειδοποιητήρια», μια διαδικασία που δεν έπρεπε να εφευρεθεί, αλλά απλά να προσαρμοστεί στο νέο νόμο.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «πρώτα οι εγκύκλιοι που καθυστερούσαν, στη συνέχεια τα νομοθετικά κενά, τα λάθη στο μητρώο και τα ειδοποιητήρια, συνθέτουν το σκηνικό της διάλυσης. Η παράταση που δόθηκε ήταν απαραίτητη, γιατί αλλιώς οι ασφαλισμένοι θα βρισκόταν ασυνεπείς χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα και υπόλογοι για τα λάθη της Κυβέρνησης».

Όμως, συνεχίζει, «δεν αλλάζει, το γεγονός ότι εδώ και μήνες όλοι οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε μια διαρκή σύγχυση», διότι όπως εξηγεί, «δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις πληρωμές και τις υποχρεώσεις τους, δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το αύριο και εξαναγκάζονται σε “στάση πληρωμών” προς τον ΕΦΚΑ».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «το επόμενο στάδιο θα είναι το κενό στα ταμεία και τα προβλήματα στην καταβολή συντάξεων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα