Ν. Μαδούρο: Την απελπισία του Τραμπ δείχνουν οι αμερικανικές κυρώσεις

Ο Νικολάς Μαδούρο, επιχείρησε να δώσει την απάντησή του στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον και την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες εκλογές δηλώνοντας πως οι κυρώσεις εναντίον του δείχνουν την απόγνωση του Τραμπ και το μίσος του για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

«Δεν παίρνω διαταγές από την αυτοκρατορία», φώναξε σε τηλεοπτική συνάντηση με τους οπαδούς του. «Συνεχίστε την επιβολή κυρώσεων κύριε Τραμπ», τόνισε.

«Στο Ηνωμένες Πολιτείες είναι εφικτό να γίνει κανείς πρόεδρος με 3 εκατομμύρια λιγότερες ψήφους από τον αντίπαλό του. Τι τεράστια δημοκρατία!» είπε ο Μαδούρο καταχειροκροτούμενος από το κοινό που φώναζε το όνομά του.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν χαρακτήρισε τον Μαδούρο δικτάτορα ενώ ανακοίνωσε και το πάγωμα όλων των περιουσιακών του στοιχείων στις ΗΠΑ καθώς και την απαγόρευση, σε όσους εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του αμερικανικού δικαίου, να συναλλάσσονται μαζί του.

«Οι χθεσινές εκλογές δίχως νομιμότητα επιβεβαιώνουν πως ο Μαδούρο είναι ένα δικτάτορας που αγνοεί τη βούληση του ίδιου του λαού της Βενεζουέλας» τόνισε ο κ. Μνούτσιν.

«Ο Maduro δεν αποτελεί απλώς έναν κακό ηγέτη. Τώρα πια είναι και δικτάτορας», είπε επίσης σε καθιερωμένη ενημέρωση ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Χ. Ρ. Μακμάστερ.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της Κυριακή τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές, ανεβάζοντας σε 120 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τους τελευταίους τέσσερις μήνες στη χώρα λόγω των εντάσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα