Ν. Κεραμέως: Για την ΝΔ τα ΑΕΙ πρέπει να είναι αυτόνομα και εξωστρεφή

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, είχε συνάντηση με μέλη του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων σήμερα, Δευτέρα.

Μετά τη συνάντηση η κ. Κεραμέως ανέφερε πως η συνάντηση έγινε, προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις των Πρυτάνεων ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Αναφέρθηκαν στο νέο σύστημα εκλογής Πρυτάνεων – Αντιπρυτάνεων, στη θέσπιση των περιφερειακών συμβουλίων ανώτατης εκπαίδευσης, στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά και στα ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση της έρευνας», εξήγησε.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως από την πλευρά της υπήρξε προβληματισμός «για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές. Θα περιμένουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου για να τοποθετηθούμε αναλυτικά. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε απόπειρα συγκεντρωτισμού και υπερ-ρύθμισης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα μας βρει σθεναρά αντίθετους».

«Για τη Νέα Δημοκρατία τα Ανώτατα Ιδρύματα πρέπει να είναι αυτόνομα και εξωστρεφή. Γιατί μόνο έτσι θα αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και η χώρα μας θα καταστεί περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης», ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα