Ν. Βούτσης: Η Δεξιά φαίνεται ότι έχει φτάσει στο «ταβάνι» της επιρροής της

Την εκτίμησή του ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι θετικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο για το οποίο εργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ»
Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον AΝΤ1, «δεν αρκεί η επιβράβευση μιας κυβέρνησης, αλλά χρειάζεται η ελπίδα και η προσδοκία για το μέλλον» τονίζοντας ότι «οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου 2019 θα γίνουν μετά από ένα διάστημα που θα έχει περάσει από το τέλος των μνημονίων θα έχει εδραιωθεί και θα έχει δώσει ελπίδα στον κόσμο».
«Εκλογές, πολύ σκληρές και αντιπαραθετικές, διότι τα διλήμματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι τα ίδια, θα είναι οι ευρωεκλογές. Δε θα είναι μία τυχαία ή χαλαρή σύγκρουση. Από εκεί και πέρα θα διαμορφωθεί ο χάρτης των συσχετισμών και από εκεί και πέρα ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου θα μπορέσουν να αποτυπώσουν να αποτιμήσουν την προσφορά κάθε πολιτικής δύναμης αλλά και προς ποια Ευρώπη, προς ποια Ελλάδα πηγαίνουμε» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο για το οποίο εργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Σύμμαχος της κυβέρνησης ο χρόνος»
Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, επισήμανε ότι «η οικονομική πολιτική όπως πχ. η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν μπορεί να αποτυπωθεί άμεσα στις δημοσκοπήσεις και στην γνώμη του κόσμου. Πρέπει να καταλάβει το νοικοκυριό ότι έχει αλλάξει η κατάσταση, χρειάζεται χρόνος. Το θέμα του χρόνου είναι παράγοντας συμμαχικός προς την κυβέρνηση».
Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «η Δεξιά φαίνεται ότι έχει φτάσει στο «ταβάνι» της επιρροής της και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προσδίδει «ταυτοτική στήριξη» στον χώρο της Αριστεράς και σταθεροποιεί τη χώρα. «Όσο περνά ο καιρός η Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνεται και ισχυρότερη» εκτίμησε και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ να φέρει τη Συμφωνία. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε ότι υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης και το απέδωσε στην συγκατοίκηση με τον Π. Καμμένο που ήταν σφόδρα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Εντός του μήνα στη Βουλή το πόρισμα για το Μάτι
«Αυτή η τραγωδία στοίχειωνε και θα στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία. Είναι σαφές ότι πέραν των εντελώς ασύμμετρων καιρικών και των αυθαιρεσιών που είναι πάγιες, ο τρόπος που επιχειρήθηκε να σταματήσει η τραγωδία είχε πάρα πολλά προβλήματα σε όλη την επιχειρησιακή του διαμόρφωση» σημείωσε ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος στο Μάτι.
Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι έχει παραδοθεί το πόρισμα του καθηγητή Γκολντάμερ το οποίο είναι αναλυτικό. Θα έρθει μέσα στο Μάρτιο στις επιτροπές της Βουλής για να γίνει μία συστηματική συζήτηση ώστε το νέο προληπτικό πλαίσιο πολιτικής προστασίας να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.
Όπως ανάφερε, «το πόρισμα δεν αναφέρεται σε νυν πολιτικά πρόσωπα. Είναι σαφές ότι εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση, μπορεί να γίνει μια τέτοια εξέταση του πορίσματος, αλλά με την έννοια της επιχειρησιακής ευθύνης, δεν υπάρχουν υπουργικές ευθύνες».
«Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν, είχαν αναληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και από υπουργούς και ύστερα υπήρξε μια αποκατάσταση και σε πόστα ευαίσθητων υπηρεσιών, όπως στην Πολιτική Προστασία», ανέφερε ο Ν. Βούτσης, συμπληρώνοντας ότι «ο έλεγχος για τις επιχειρησιακές ευθύνες έγινε από την επόμενη ημέρα και συνεχίζει να παραμένει ανοιχτός».
«Άδικη η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου»
«Η στοχοποίηση που έγινε ειδικά στην Ρένα Δούρου, όπως και για την Μάνδρα, είναι σε μεγάλο βαθμό άδικη. Θυμάστε τι είχε ειπωθεί για τις ευθύνες της οι οποίες δεν υπήρχαν», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι η περιφερειάρχης Αττικής έχει ζητήσει ηθικοπολιτικά συγγνώμη από τον Αύγουστο για όσα συνέβησαν. Έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι αναγνωρίζει απολύτως τη διαδικασία που κάνει η Δικαιοσύνη, δεν κάνει κανένα υπαινιγμό όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις από πολλές πλευρές και περιμένει την αποτίμηση της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα