Ν. Ανδρουλάκης: «Να βγει στο προσκήνιο η γενιά της κρίσης»

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε ρήξη με τον κακό μας εαυτό διαφορετικά δεν θα έχουμε μάθει τίποτα από τη κρίση. Τα δημοσιονομικά ήταν εύκολο να τα συμμαζέψουμε. Το δύσκολο είναι να φτιάξουμε και να στηρίξουμε ένα σύστημα θεσμών, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τις ίσες ευκαιρίες για όλους. Να διαμορφώσουμε μια άλλη δημόσια διοίκηση, να βάλουμε τέλος στο γιουρούσι των κομματικών μηχανισμών στο κράτος όταν αλλάζει η κυβέρνηση», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη του στο «Βήμα».

Ερωτώμενος για την αλλαγή γενιάς και νοοτροπίας είπε ότι πρέπει να δοθεί φωνή στους νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους πτυχιούχους που ετεροαπασχολούνται, στους άνεργους. «Αγωνιζόμαστε για να φτιαχτεί ένας νέος φορέας στα θεμέλια της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, όχι για να ακυρώσουμε τους παλαιότερους αλλά για να κινητοποιήσουμε τους νεότερους, για να γεφυρώσουμε και όχι να διχάσουμε. Για να συναντήσουμε το μέλλον που ψάχνει να μας βρει».

Να δούμε τις δημοσκοπήσεις μετά τη συγκρότηση του νέου φορέα. Έχει ξεκινήσει μια ιστορική προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου με τη σύμπραξη δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων και διαφόρων μικρότερων σχηματισμών. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το στοίχημα δεν είναι οι δημοσκοπήσεις αλλά η συμμετοχή του κόσμου. Εκεί ρίχνω το βάρος μου. Αν οι πολίτες μας δώσουν δύναμη, και εμείς φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους, τότε το σκηνικό στις δημοσκοπήσεις θα αλλάξει. Το ξέρουν αυτό και στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ για αυτό είναι εμφανής και η αγωνία τους. Εμείς, δεν θα τους επιτρέψουμε ούτε να καπηλεύονται την ιστορία της παράταξης ούτε να καθορίζουν το μέλλον της»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα