Ντομπρόβσκις:Οι εκλογές δεν επηρεάζουν τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών

02d70465833b3abeb930a05c2fa62793

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις χαρακτηρίζει τις εκλογές στη χώρα μας «εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας»,υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Συγκεκριμένα είπε « πρόκειται για μία συμφωνία με το ελληνικό κράτος -ανεξάρτητα από την κυβέρνηση.Αυτή η συμφωνία είναι η βάση για τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Το κλειδί βρίσκεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί από τις ελληνικές αρχές –και μάλιστα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εντός της συμφωνίας, του ‘Μνημονίου Κατανόησης’».

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις εξαίρει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εξομάλυνση και την επίσπευση των διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντάς τον επαγγελματία και «σίγουρα πιο συνεργάσιμο» από τον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε ότι με το νέο δανειακό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM «η Αθήνα μπορεί τώρα να επιστρέψει στο μονοπάτι της σταθερότητας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα