Νουί:Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου

DC8BCD6A4F12764F5E5642463FF99864

Η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί, σε συνέντευξή της στα Νέα,υπογράμμισε πως η  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί ώς το τέλος του χρόνου,ενώνοντας τη φωνή της με αυτήν του Μάριο Ντράγκι για έναν ζωτικό στόχο: να μη διατρέξουν κανέναν κίνδυνο κουρέματος οι καταθέσεις.

Παράλληλα,η Ντανιέλ Νουί τόνισε ότι ο χρόνος είναι αρκετός για κάτι τέτοιο και συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι το ποσό των 25 δισ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στο τρίτο πρόγραμμα λειτουργεί ως ασφάλεια, αφού υπερκαλύπτει την υστέρηση των 14,4 δισ. ευρώ που προέκυψε από τα stress test των τραπεζών.

Αναφορικά με το θέμα των «κόκκινων» δανείων, η Ντανιέλ Νουί επισήμανε ότι «είναι σημαντικό να παρέχεται προστασία σε όσους πραγματικά τη χρειάζονται», αλλά και να δημιουργηθούν αντικίνητρα για τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές».Επίσης,
υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστεί το πρόγραμμα με αξιόπιστο τρόπο και να μην προκληθούν συνθήκες αβεβαιότητας, έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης στο μέλλον.

Τέλος, για τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, τους οποίους θεωρεί όχι μόνο στρέβλωση της οικονομίας αλλά και περιορισμό στην ελευθερία των πολιτών, αφήνει ανοιχτό το πότε θα αρθούν, λέγοντας ότι αυτό εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές και σίγουρα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα