Νομοσχέδιο ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον μετασχηματισμό της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων

katerina-sabbaΐdou

Έπειτα από το αίτημα που διατυπώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προς την Κατερίνα Σαββαΐδου να παραιτηθεί λόγω δικαστικής εμπλοκής της,νομοσχέδιο ετοιμάζει η κυβέρνηση, με το οποίο στη θέση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα δημιουργηθεί η Ελληνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με το Euro2day, η νέα Αρχή θα έχει διοικητικό συμβούλιο, διευθύνοντα σύμβουλο και αυξημένο βαθμό ανεξαρτησίας.Παράλληλα,σύμφωνα με πληροφορίες, απρόθυμη να παραιτηθεί εμφανίζεται η γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, παρά το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον κ.Τσακαλώτο την περασμένη εβδομάδα που της ζητούσε να διεκολύνει την κυβέρνηση και να παραιτηθεί.Η ίδια διαμηνύει μέσω κύκλων της ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, την ώρα που κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της αποζημίωσής της.

Τέλος όσον αφορά τη θέση των δανειστών, μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει θέση έναντι όσων διαδραματίζονται με φόντο τη ΓΓΔΕ. Πηγές των δανειστών, όμως, ανέφεραν πως εάν ερωτηθούν σήμερα οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, θα υπάρξει τοποθέτηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα