Νευρικότητα και πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικά, αλλά και με αρκετή νευρικότητα, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επικείμενες ανακοινώσεις από τον MSCI (13/11), αλλά και τα αποτελέσματα 9μήνου των εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,48% στις 640,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23,32 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.687,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,14% στις 512,54 μονάδες.

Η αύξηση του τζίρου σήμερα συνδέεται με τη δημόσια πρόταση του Hellenic Healthcare, για το 100% του Υγεία, στην τιμή των 0,95 ευρώ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι την Παρασκευή είχε αποκτήσει το 70,38% των μετοχών του Υγεία από την MIG και την Marfin Capital, ενώ η δίκαιη τιμή σύμφωνα με την αποτίμηση της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, είναι στα 0,69 ευρώ. Η μετοχή του Υγεία ενισχύεται κατά 2,04% στα 0,95 ευρώ, δηλαδή όσο και το τίμημα, ενώ έχουν διακινηθεί ήδη 20,5 εκατ. μετοχές.

Η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αλλαγών του MSCI τα μεσάνυχτα της Τρίτης (13/11) βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε μια αγορά που οι καθημερινοί τζίροι έχουν συμπιεστεί και το ενδιαφέρον για πολλούς και διαφορετικούς λόγους έχει συρρικνωθεί, η ανακοίνωση των αλλαγών ενδέχεται να ενεργοποιήσει κάποιο ενδιαφέρον έως το τέλος του μήνα σε συνδυασμό και με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου.

Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με την Eurobyte, οι βασικοί δείκτες όπως ΓΔ και FTSE δείχνουν συσσώρευση εντός συγκεκριμένου καναλιού με απόλυτη ακρίβεια (ΓΔ 610-648/FTSE 1614-1716) ενώ ο ΔΤΡ και οι τράπεζες δείχνουν να είναι σε ανοδικό τριγωνικό σχηματισμό διορθωτικού χαρακτήρα (βαθμού 4) μετά την λήξη του οποίου είναι πιθανά τα νέα χαμηλά (κύμα 5). Τις επόμενες 4-5 ημέρες συγκλίνουν 2 μακρινές γραμμές καναλιού στο σημείο 560, σημείο που έχει και κυματικά λήξη αρκετών αναλογιών.

“Για σήμερα, στον Γενικό Δείκτη έχουμε από κάτω τις 625 μονάδες που είναι το 61,8% και τις 634,50 που είναι το 38,2% του ανοδικού καναλιού. Στις κοντινές 639 είναι το σημείο retest του καναλιού που έσπασε προς τα πάνω την Παρασκευή. Στον αντίποδα, έχουμε τις 648,50 όπου είναι η γραμμή καναλιού η οποία αποτελεί το νέο όριο εντός του οποίου κινούμαστε”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς, η Eurobank, η Coca Cola, ο ΟΤΕ και η Εθνική “βαρύνουν” τον γενικό δείκτη με τις άνω του 1% απώλειές τους, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ ενισχύεται κατά 1,38%, με τις Grivalia, Σαράντης, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Βιοχαλκο και ΕΧΑΕ να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή κινούνται οι Jumbo, Τιτάν, ΟΛΠ, Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα