ΝΔ: Τα μεγάλα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό και όχι στα κόμματα

Σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της παράκαμψης Τεμπών – Πλαταμώνα, αναφέρει «Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα, αλλά στον ελληνικό λαό, καθώς ο χρόνος δημιουργίας τους υπερβαίνει κατά πολύ τη χρονική διάρκεια μιας κυβέρνησης» .

«Συνήθως, ένα μεγάλο έργο άλλοι το σχεδιάζουν, άλλοι το δημοπρατούν, άλλοι το κατασκευάζουν και άλλοι το εγκαινιάζουν», εξηγεί συγκεκριμένα και προσθέτει «οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι ξεκίνησαν το 2008 επί Κώστα Καραμανλή, και τα έργα επανεκκίνησε το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά ύστερα από πολύμηνες και εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις 43 εμπλεκόμενες τράπεζες».

Παράλληλα η ΝΔ αναφέρει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε τις συμβάσεις παραχώρησης στη Βουλή, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 αυτά τα έργα σταμάτησαν και μετά τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 η κυβέρνηση προσπάθησε μέσω ΕΣΠΑ να δώσει κάποιες ενέσεις ρευστότητας στις κοινοπραξίες.

Η ΝΔ λέει επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών έδωσε στις κοινοπραξίες περίπου 500 εκατ. ευρώ ως αποζημιώσεις και πριμ επιτάχυνσης και μεταξύ άλλων καταλήγει:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν χαρίζει σε κανέναν και προπάντων στον ΣΥΡΙΖΑ τους 4 αυτοκινητοδρόμους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα