Νέο σχέδιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Νέο σχέδιο για την κλιματική αλλαγή παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε ομιλία του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Τα σημεία του σχεδίου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών προβλέπουν:

Μεγαλύτερη δράση σε πολιτικό επίπεδο, και στενότερη συνεργασία του ΟΗΕ κατά την επεξεργασία εθνικών σχεδίων για την προστασία του κλίματος, ανάπτυξη νέων συνεργασιών στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και εκπόνηση ενός πρώτου απολογισμού της Συνθήκης των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή στη σύνοδο κορυφής του 2019.

«Ο κόσμος μας βρίσκεται σε χαώδη κατάσταση. Είναι απολύτως αναγκαίο να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και να εκπληρωθεί αυτό το καθήκον με μεγάλη προσήλωση» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ στην ομιλία του.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πανταχού παρούσα, η απειλή απολύτως αποδεδειγμένη επιστημονικά και η οικονομία μπορεί να έχει κέρδος από τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος δε εμμέσως στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Εάν οποιαδήποτε κυβέρνηση θέτει εν αμφιβόλω την παγκόσμια βούληση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαιότητα της Συνθήκης, αυτό αποτελεί για όλους τους άλλους έναν λόγο να συνεργαστούν πιο στενά και να βαδίσουν αυτόν τον δρόμο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα