Νέο νόμο για τη μετανάστευση και το άσυλο προωθεί ο Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε απόψε ότι όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και διαπράττουν κάποιο αδίκημα “όποιο και αν είναι αυτό”, θα απελαύνονται και υποσχέθηκε ότι θα φανεί “αδιάλλακτος” στο θέμα αυτό.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκε ο θάνατος δύο νεαρών γυναικών στη Μασσαλία οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από την έναν Τυνήσιο που είχε συλληφθεί δύο ημέρες νωρίτερα στη Λιόν αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος.

“Θα λάβουμε σκληρότερα μέτρα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Εγώ, ανακάλυψα όπως κι εσείς αυτήν την υπόθεση. Για αυτό θέλω να είμαι αδιάλλακτος στο θέμα αυτό. Όλες εκείνες και όλοι εκείνοι, οι παράτυποι αλλοδαποί, που διαπράττουν μια αξιόποινη πράξη, όποια κι αν είναι αυτή, θα απελαύνονται”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Ο πρόεδρος είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι σχέσεις της Γαλλίας με τις χώρες προέλευσης των προσώπων αυτών “δεν είναι ικανοποιητικές” επειδή οι χώρες αυτές δεν δέχονται τον επαναπατρισμό τους. “Κατά συνέπεια, εδώ και πολλές εβδομάδες ζήτησα από τον υπουργό να συνάψει διμερείς συμφωνίες, το κάνει αυτήν την περίοδο, και να είναι πολύ πιο απαιτητικός σε αυτό το σημείο”.

“Δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη”, συνέχισε, ανακοινώνοντας ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα προωθηθεί ένας νέος νόμος αναφορικά με τη μετανάστευση και το άσυλο.

 

πηγή   ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα