Νέα πολιτική παρέμβαση Άνθιμου στο σκοπιανό με…προσευχή

Σε άλλο επίπεδο το πάει ο Μητροπολίτης Άνθιμος Θεσσαλονίκης, καθώς καλεί σε πανστρατιά προσευχής «υπέρ της Πατρίδας και την ελληνικότητας Μακεδονίας», ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Άνθιμος έστειλε επιστολή σε μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, η οποία θα ξεκινήσει περί τις 11 το πρωί.

«Προσκαλούμε και παρακαλούμε τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Θεσσαλονίκης σε πανστρατιά προσευχής προς τον Δωρεοδότη άγιο Θεό με κύριο αίτημα, πρώτον να διατηρηθή για πάντα η μεγάλη δωρεά τη ΕΙΡΗΝΗΣ στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας και δεύτερον να αποδοθή στην ΕΛΛΑΔΑ μας η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, σχετικά με το όνομα της ελληνικωτάτης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας» αναφέρει η ανακοίνωση που διένειμε στους πιστούς η Ι. Μ. Θεσσαλονίκης.

«Ουδείς μπορεί να σφετερισθή το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που είναι μια και μόνη και είναι Ελληνική. Το κράτος των Σκοπίων, που είναι ευεργετημένο πολλαπλώς από την Πατρίδα μας την Ελλάδα, να φωτισθή ως προς την βούληση της πολιτικής ηγεσίας του και των ανά τον κόσμον προπαγανδιστών του, ώστε να εγκαταλείψη την παραχάραξη της ιστορίας και τις περιπλοκές των ευφάνταστων μύθων, σχετικά με την κλοπή και την ιδιοποίηση του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

«Στη Θεία Λειτουργία της προσεχούς Κυριακής, 21ης Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου, θα προεξάρχη ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και θα συμμετάσχουν και άλλοι Αρχιερείς και ιερείς. Προσκαλείσθε όλοι να συμμετάσχετε στην ειρηνική και πνευματική αυτή εκδήλωση υπέρ της Πατρίδας μας και την ελληνικότητας Μακεδονίας μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα