Νέα απεργία εκπαιδευτικών για το σύστημα διορισμού

Νέα απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ (24ωρη απεργία για τη ΔΟΕ και τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00 με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης από τις ΕΛΜΕ για την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 13:30 και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει στις 12:30 και εκπαιδευτικοί, μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της 24ωρης κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για το σύστημα διορισμών.

Η κινητοποίηση αφορά σε «τρίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες τρίωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ της χώρας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι διαδηλωτές ενδέχεται να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα