Νέα ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας

Στη νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ για το θέμα της ψήφου των 70.000 Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας χαρακτηρίζει «κωμικοτραγική την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων ΥΠΕΣ και ΥΠΕΞ».

Ενώ αναφέρει ότι «αφού τα δύο υπουργεία ενημερώνουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αμέσως μετά ομολογούν ότι προσπαθούν να το λύσουν».

Η ΝΔ υποστηρίζει:

«Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» τονίζει.

«Μετά την καταγγελία της ΝΔ ότι το ΥΠΕΞ εμποδίζει παράνομα τους 70.000 Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές προφανώς για να μην τη μαυρίσουν στις κάλπες, τώρα μιλά αορίστως για την κατάρτιση μιας νομοθετικής ρύθμισης» αναφέρει.

Ενώ απευθύνει ερώτημα προς τον υπουργό Εξωτερικών «αν όντως ο κ. Κατρούγκαλος σκοπεύει να επιτρέψει στους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις Ευρωεκλογές,

τότε γιατί η ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας που τους το απαγορεύει υπάρχει ακόμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ;» σημειώνει.

Κλείνοντας ρωτά η ΝΔ:

«Ποιος έδωσε εντολή να εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση και με ποιο κίνητρο, όταν όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ επιτρέπουν κανονικά στους πολίτες τους να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους;»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα