Νέα αναβολή στη δίκη Λαγού – Μίχου για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Για τις 20 Απριλίου αναβλήθηκε λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης, η εκδίκαση της επίθεσης χρυσαυγιτών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και ο πρόσφατα παραιτηθείς βουλευτής της οργάνωσης, Νίκος Μίχος.

Η δίκη θα ξεκινούσε σήμερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι Λαγός και Μίχος κατέθεσαν αιτήματα αναβολής λόγω παράστασης των συνηγόρων τους σε Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και σε Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αντίστοιχα – αιτήματα όμως που το δικαστήριο απέρριψε κάνοντας δεκτό το αίτημα αναβολής άλλου κατηγορουμένου.

Η δίκη είχε αναβληθεί ξανά τον Απρίλιο λόγω παρέλευσης του ωραρίου και οι κατηγορούμενοι βουλευτές δεν είχαν εμφανιστεί.

Η επίθεση έγινε τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2013 από ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε περίπου 50 μηχανές. Σύμφωνα με τη δικογραφία, περίπου 20 από τους συμμετέχοντες στη μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ’ αυτών κράνη, εισήλθαν σε υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν ζημιές στον εσωτερικό χώρο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα