Μουζάλας:Ο εγκλωβισμός προσφύγων στην Ελλάδα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα

mouzalas1-thumb-large-620x320

Με δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής  ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκλείει , τουλάχιστον προς το παρόν το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί το τείχος στον Έβρο για να περνούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, αποφεύγοντας το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι από τα τουρκικά παράλια.

Συγκεκριμένα,ο κ.Μουζάλας δήλωσε ότι  «Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που σε αυτή τη φάση δεν καθιστούν πρόσφορη την ιδέα να ανοίξει ο Έβρος».Παράλληλα, εκφράζει τον φόβο του  για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο εγκλωβισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

Επίσης,σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, πρόκειται να μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπα, με τα αληθινά πρόσωπα της προσφυγικής κρίσης.

Το Σάββατο ένταση σημειώθηκε στις Καστανιές του Έβρου όταν 500 περίπου διαδηλωτές  του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να πλησιάσουν στον φράχτη απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα