Μοσκοβισί:Συμφωνία με την Ελλάδα εντός της εβδομάδας

290715120901_1066

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί ,προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης,δήλωσε ότι αναμένει συμφωνία για την εκταμίευση της υποδόσης είτε στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup είτε τις επόμενες μέρες και πάντως εντός της εβδομάδας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μοσκοβισί «Είμαι πεπεισμένος ότι με πνεύμα συμβιβασμού και συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν όχι σήμερα, τις επόμενες ημέρες, ελπίζω μέσα στην εβδομάδα». Παράλληλα,ανέφερε ότι θα ενημερώσει το Εurogroup για τις συζητήσεις που είχε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης τις οποίες χαρακτήρισε θετικές και καρποφόρες.

Για τη διαπραγμάτευση είπε ότι τα περισσότερα προαπαιτούμενα του πρώτο πακέτου έχουν ήδη υιοθετηθεί, ενώ τα υπόλοιπα περιμένει να κλείσουν σήμερα ή μέσα στη βδομάδα, ώστε να εκταμιευθεί και η δόση. Όπως είπε, προφανώς υπάρχει «ακόμη λίγος δρόμος να διανυθεί»

Πρόσθεσε ότι το κλίμα είναι καλό πως υπάρχει και η βούληση από την ελληνική πλευρά και οι συζητήσεις γίνονται σε πνεύμα συνεργασίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα