Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς η εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας επιστρέφει στο επίκεντρο της προσοχής μετά την επιβολή δασμών 25% από τις ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά αξίας 16 δισ. δολ. και την προειδοποίηση του Πεκίνου ότι θα απαντήσει με αντίποινα.

Με το τελευταία αυτό βήμα οι ΗΠΑ ανεβάζουν την αξία των κινεζικών αγαθών στα οποία επιβάλλονται δασμοί στα 50 δισ. δολ. Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει ότι εξετάζει την επιβολή δασμών σε κινεζικά αγαθά συνολικού ύψους 200 δισ. δολ.

Από την πλευρά του το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι είναι αναγκασμένο να επιβάλει “τα αναγκαία αντίποινα” σε εισαγωγές από τις ΗΠΑ που περιλαμβάνουν καύσιμα, προϊόντα χάλυβα, αυτοκίνητα και ιατρικό εξοπλισμό.

Η κλιμάκωση της έντασης έρχεται ενώ συνεχίζονται στην Ουάσινγκτον οι συναντήσεις αξιωματούχων από τις δύο χώρες για την εξεύρεση λύσης.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,25% στις 22.419,98 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,6%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 0,7%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ ASX 200 χάνει 0,3%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας υποχωρεί 0,25% μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε ιστορικό υψηλό. Ο Kospi της Νέας Κορέας καταγράφει μικρά κέρδη 0,1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα