Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται στις συναλλαγές της Παρασκευής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από Ευρωζώνη και Ηνωμένο Βασίλειο και ενώ συνεχίζεται και σήμερα το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 398,81 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 13.304,41 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει οριακές απώλειες στις 5.496,75 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει μικρά κέρδη 0,03% στις 7.702,20 μονάδες.

Ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,1% στις 10.420,80 μονάδες.

Οι επενδυτές θα στρέψουν σήμερα την προσοχή τους στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στην έκθεση για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης.

Την ίδια στιγμή οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η IBM Corp. πέτυχε το πρώτο τρίμηνο αύξησης των εσόδων της σε πέντε χρόνια, ωστόσο τα αποτελέσματα του τεχνολογικό κολοσσού επιβάρυναν οι προσαρμογές για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει επιβαρύνσεις συνολικού ύψους 5,5 δισ. δολ.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα και τα προσαρμοσμένα κέρδη της American Express για το δ΄ τρίμηνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα