Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι εμπορικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν στην Ουάσινγκτον χωρίς συμφωνία αλλά με την προοπτική μιας δεύτερης συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping.
Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει οριακά κέρδη 0,1% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία μειώθηκε περαιτέρω στο 2,4% τον Δεκέμβριο από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,1%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ στη Σιγκαπούρη ο δείκτης καταγράφει μικρές απώλειες.
Από το “μέτωπο” του εμπορίου οι διήμερες συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας ολοκληρώθηκαν στην Ουάσινγκτον χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία αλλά σε κλίμα αισιοδοξία για τη συνέχεια. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Κίνα συμφώνησε να αυξήσει τις αγορές σόγιας, ωστόσο θα περιμένει να συναντήσει τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping για να καταλήξει σε συμφωνία σε μια σειρά θεμάτων. “Υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν συμφωνούμε, αλλά θα συμφωνήσουμε”, δήλωσε ο Trump.
Η περίοδος ανακωχής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα λήξει στις 2 Μαρτίου και η αμερικανική πλευρά αναμένεται να αυξήσει το ύψος των δασμών από το 10% στο 25% σε κινεζικά αγαθά αξίας $200 δισ.
Στο μεταξύ, μια ιδιωτική έρευνα στον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας έδειξε ότι η δραστηριότητα επιβράδυνε περαιτέρω τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 48,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 49,7 μονάδες τον Δεκέμβριο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2016.
Σχετικά Νέα
Visa και Ubisoft ανακοινώνουν τριετή στρατηγική συνεργασία
Η Ubisoft, κορυφαία εταιρεία δημιουργίας και παραγωγής video games, και η Visa, παγκόσμιος ηγέτης.
ΔΕΗ: Ξεκινά η κατασκευή δύο νέων Σταθμών Αποθήκευσης Ενέργειας στη Δυτ. Μακεδονία
Ο Όμιλος ΔΕΗ ξεκινά την κατασκευή δύο νέων σταθμών αποθήκευσης ενέργειας (BESS) στη Δυτική.
Deloitte: Οι Έλληνες CFOs επενδύουν σε ψηφιοποίηση και μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Σε ψηφιοποίηση, ανάπτυξη και μετασχηματισμό των επιχειρήσεων επενδύουν οι Οικονομικοί Διευθυντές (CFOs) της χώρας,.
Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς ναύλωσης πολυτελών σκαφών αναψυχής για το 2024
Η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός στη διεθνή αγορά ναύλωσης πολυτελών.