Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτά τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρα μετά τις αναφορές για περαιτέρω αναταραχή στις αγορές το 2019. Επίσης οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα αφομοιώνουν σήμερα Δευτέρα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική και την ευρωπαϊκή οικονομία δείχνουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, πως η παγκόσμια ανάπτυξη κατεβάζει ταχύτητα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,04%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κινείται ανοδικά 0,15% και ο Shenzhen κατέγραψε πτώση 0,48%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,67% στις 21, 517 μονάδες. Η μετοχή της SoftBank ανέκαμψε από τις πρόσφατες απώλειες και σήμερα κινήθηκε ανοδικά κατά 0,58% εν όψει και της δημόσιας εγγραφής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της στις 19 Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης STI της Σιγκαπούρης ενισχύεται 1,14% και ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται κατά 0,08%. Στην Αυστραλία ο ASX 200 κέρδισε 1%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας κερδίζει 0,55%.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή τα μακροοικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα επιβραδύνθηκε ως επί το πλείστον το Νοέμβριο, καθώς η βιομηχανική παραγωγή και οι πωλήσεις λιανικής εμφάνισαν νέα εξασθένιση, ενώ οι επενδύσεις βελτιώθηκαν ελαφρώς.

Η προστιθέμενης αξίας βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε 5,4% το Νοέμβριο σε σχέση με το περασμένο έτος, σημειώνοντας επιβράδυνση από την αύξηση κατά 5,9% τον Οκτώβριο.Τα στοιχεία του Νοεμβρίου ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 5,9%. Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα αυξήθηκε 8,1% το Νοέμβριο έναντι του προηγουμένου έτους, που συνιστά επιβράδυνση από την ετήσια αύξηση 8,6% τον Οκτώβριο και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για αύξηση 8,8%.΄

Επίσης η Bank of International Settlements ανέφερε χτες, Κυριακή, πως οι πρόσφατες εντάσεις στην αγορά αποτελούν ένδειξη μεγαλύτερης αναταραχής και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής ενδέχεται να προκαλέσει μελλοντικά sell offs στις αγορές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα