Μικτά πρόσημα στην Ασία

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή υπήρχαν αναφορές πως και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και σχεδιάζουν τη συνάντηση των δύο ηγετών, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπινγκ, τον Νοέμβριο.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,31% με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να ξεχωρίζει και την μετοχή της Mitsubishi Motor να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 1,25%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 0,45% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί κατά 0,87%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,06%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με άνοδο 0,04% Ο STI της Σιγκαπούρης ενισχύεται κατά 0,01%, κέρδη 0,09% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200 της Αυστραλίας και ο NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας κατά 0,65%.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή η Wall Street έκλεισε με κέρδη. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 110 μονάδων ή 0,43% στις 25,669 μονάδες και εβδομαδιαία κατέγραψε κέρδη 1,4%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 2.850 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείχτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,13% στις 7.816 μονάδες ενώ την εβδομάδα την ολοκλήρωσε με συνολικές απώλειες 0,3%.

“Βουτιά” άνω του 8% κατέγραψε, την Παρασκευή, η μετοχή της Tesla, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στην είδηση ότι η αμερικανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) διευρύνει την έρευνά της για το πρόσφατο tweet του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Ελον Μασκ στο οποίο αποκάλυπτε την επιθυμία του να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα