Μικτά πρόσημα με πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτή είναι η εικόνα στις ασιατικές αγορές, με το “κόκκινο” πάντως να κυριαρχεί, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις εξελίξεις αναφορικά με τη στάση των ΗΠΑ έναντι των ξένων επενδύσεων, ενώ οι εμπορικές ανησυχίες παραμένουν, εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% στις 22,282,50 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει πτώση 1,09% στις 2.316,51 μονάδες.

Απώλειες 0,50% καταγράφει ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται οριακά 0,05% στις 28.372,50 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,31% στις 6.215,40 μονάδες, ενώ ο DJ New Zealand είναι σχεδόν αμετάβλητος (-0,01%).

Την Τετάρτη αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Τραμπ θα βασιστεί σε υπάρχοντες νόμους, που θα επικαιροποιηθούν, και δεν προχωρήσει σε προεδρικό διάταγμα προκειμένου να περιορίσει κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικές εταιρείες.

Αυτή η απόφαση θεωρείται πιο ήπια σε σχέση με σχέδια που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας και σηματοδοτούσαν μια πιο “επιθετική” στάση των ΗΠΑ με επίκεντρο την Κίνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα