Μικρή άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,64% στις 683,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,74% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.800,03 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,28% στις 569,02 μονάδες.

Μετά από ένα 11ήμερο, κατά το οποίο χάθηκαν σχεδόν 2 δισ. στην κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τον κλαδικό να μετρά απώλειες 27%, ο τραπεζικός κλάδος “χρωστά” μια αντίδραση στην αγορά, προκειμένου να την επαναφέρει με την ορμή του πάνω από τα επίπεδα των 680 μονάδων. Εντούτοις, στην εικόνα που εμφανίζει σήμερα, αν και θετική, δεν μπορεί να κρυφτεί η μεταβλητότητα και η αβεβαιότητα, δύο στοιχεία που προφανώς τα χαρτοφυλάκια δεν μπορούν να αποβάλλουν.

Και πώς μπορούν να ξεπεράσουν τόσο εύκολα τις αιτίες που οδήγησαν σε μια τόσο βίαιη προσαρμογή, την ένταση της οποίας είχαμε να δούμε από τις δύσκολες ημέρες που βίωσε η αγορά κατά τη διάρκεια της 8ετούς κρίσης. Ακόμη και αν είναι σε υπερπουλημένα επίπεδα, ο κλάδος δείχνει να “στοιχειώνεται” από πλήθος άλλων εξελίξεων μέχρι να καταφέρει μια περισσότερο δομημένη ανάκαμψη.

Και τεχνικά άλλωστε, όπως σημειώνει ο Ν. Καυκάς της Merit, ο ΔΤΡ βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2016 (561,85 μον) πλησιάζοντας την κρίσιμη τεχνικά περιοχή των 520-500 μονάδων. Αντίστοιχα, ο γενικός δείκτης εισήλθε σε ζώνη κρίσιμων στηρίξεων στο εύρος των 680-650 μονάδων, εντός των οποίων αυξάνονται οι πιθανότητες σταθεροποίησης με την απαραίτητη τραπεζική συνδρομή.

Και η Eurobyte επισημαίνει, επίσης, ότι η απώλεια των 690 και των 685 μονάδων στον ΓΔ αλλά και των 600 μονάδων στον ΔΤΡ έφερε και τις ολέθριες συνέπειες. Παραβιάστηκαν επίσης και οι 680 μονάδες και μάλιστα σε κλείσιμο έστω και οριακά. Η διαφωνία rsi όμως σε ΓΔ, FTSE και ΔΤΡ κρατάει ακόμα μια χαρά.

Αν σπάσει ο FTSE προς τα κάτω τις 1779, τότε η διόρθωση είναι πιθανό να λήξει στις 1730 μονάδες. Όμοια για ΓΔ αν συνεχίσει νότια πάει για τις 665-666 και ίσως και για τις 660 ενδοσυνεδριακά. Ο ΔΤΡ θα κατευθυνθεί προς τις 500-510 μονάδες. Μόνη περίπτωση να ακυρωθούν όλα τα παραπάνω το κλείσιμο πάνω από τις 680 μονάδες που δίνει ελπίδες για αντίδραση είτε μέσα στην ημέρα είτε τη Δευτέρα.

Στο ταμπλό τώρα, ΟΛΠ και Eurobank σημειώνουν κέρδη της τάξεως του 3,1% έκαστη, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Σαράντη, Grivalia, Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΕΕΕ, Alpha Bank, Τιτάν, Φουρλή και Μυτιληναίο.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΟΤΕ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή. Υπό πίεση βρίσκεται η Motor Oil, η οποία υποχωρεί κατά 2,11%.

Επίσης, σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση 66,5 εκατ. νέες μετοχές της Ιντρακόμ οι οποίες προέκυψαν από το πρόσφατο reverse split της μετοχής. Η τιμή εκκίνησης είναι τα 1,2360 ευρώ, ενώ η μετοχή αυτήν την ώρα ενισχύεται κατά 1,53% στα 1,33 ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα